Astronauții vor avea o sticlă specială de bere pentru băut în spațiu

de: Andreea Cuzub
15 05. 2018
Jessica-Art

O firmă de bere australiană și o companie de inginerie spațială și-au unit forțele pentru a le face astronauților un mare favor- aceștia vor să creeze un design de sticlă care să le permită astronauților să bea bere în spațiu.

4 Pines Brewing și Saber Austronautics Australia au deja gata berea – Vostok Space Beer – iar acum mai au nevoie doar de design-ul sticlei.

Cea mai mare provocare cu care se confruntă este incapacitatea de a turna lichidul la gravitație zero. Astfel, este nevoie de o sticlă specială pentru a bea berea așa cum o facem pe Pământ.

Companiile au folosit o tehnologie modificată, bazată pe principiul rezervoarelor de combustibil, pentru a sfida provocarea de a bea într-un loc cu gravitație zero. „Este ca și cum ai face un rezervor de combustibil pentru berea ta”, au declarat oficiali ai companiilor.

4 Pines Brewing a vrut să se asigure că astronauții au același sentiment ca pe Pământ atunci când beau bere în spațiu. Asta înseamnă că paiele sau „izvoarele” au ieșit din discuție. În schimb, Saber a făcut o inserție prin care berea este extrasă de la fundul sticlei.

Potrivit Space.com, designul sticlei a trecut deja prin mai multe runde de testare. În acest sens, au fost produse mai multe versiuni ale acesteia, iar, în cele din urmă cercetătorii s-au decis să o facă din plastic.

În prezent, există două modele de sticle care au avut trecut de prototipare și testare. Acestea sunt pregătite pentru următorul zbor, care este programat pentru începutul anului viitor.

O altă invenție interesantă care le-ar putea fi utilă astronauților de pe Stația Spațială Internațională este pâinea fără firmituri. Astfel, un aluat special va fi testat într-o misiune din 2018.

Este clar că în timpul misiunilor lungi, mâncarea devine o problemă. De aceea, se fac eforturi mari pentru a putea produce mâncare direct în spațiu.